söndag 3 maj 2009

Valborg 2009

Valborgsmässoafton 2009. Johan och Anders ville fira detta med horisont-vy, så samlades på Saltis för att packa.



Vädret var underbart med över 20 grader sent på eftermiddagen. Fanns inte ens en tillstymmelse till vind, alldeles spegelblankt.



Norr om Rivö, följde inloppet norr om Brännö. Solen sänkte sig, någon enstaka krusning smyckade vattnet....





Norr om Galterö .....
Så kom vi fram till Trinda Brunskär, lokaliserade en liiiiten gräsplätt för mitt nya Bergans Kompakt Light. Anders valde klipptältning.... Johan likaså.
Så blev det tältinvigningsskumpa och middag i månsken, marshall istället för lägereld. Johan som skulle upp tidigt nästa dag för paddling till Norra skärgården och Pater Noster la sig tidigt, men Anders och jag löste ett och annat världsproblem. Ja vi tog visst en whisky också... eller var det två?
Fredag morgon, frukost.....
Johan fick lång frukost med så ringde Peter och var på väg och Johan packade raskt det sista för att paddla ifatt Peter mot Norra skärgården.

Jag och Anders hade ett späckat schema med att .... slappa, sola, koppla av, gå runt ön (tog 8 minuter) vila lite, luncha, fika, softa och sen ta det lite lugnt....

Efter Peters tankar kring god mat i fält publiceras här fredagens lunch.

Lägerplatsen hade en ljuvlig vy över horisont och Vinga.

Så gick eftermiddagen och det blev dags att dra sig hemåt. Vi planerade att ta det lugnt hemåt, käka middag på ett bra ställe och sen mörkerpaddla. Vi hade då ingen aning om vad som väntade oss......

Kollade in Tanneskär för kommande tältnätter med TP ...

I Lugnet sänkte sig och vi bärjade känna att denna turen nog var på väg att bli riktigt skön....

Hungriga gled vi iland på Smögholmen, fascinerade av Ostronens vattensprutande. Solen sänkte sig och det blev allt mer tyst och båtfritt...

Med helt spegelblank vattenyta paddlade vi över mot fastlandet söder om Önnered, genom kanalen och upp förbi Fiskebäck. Ofattbart stilla, stjärnklart med måne.... Lanternorna lyste klart och vi var mållösa av förundran .... Omöjligt att med ord beskriva paddlingen.....

Landade på Saltis fram emot 00:30. Lite småfrusna då temperaturen sjunkit drastiskt efter midnatt. Packade ihop och med rosiga kinder, saltstänkt näsa och ett leende på läpparna drog vi oss hemåt.
Tacksam för upplevelsen, bevarar den i minnet länge.

3 kommentarer:

Anders H sa...

Vilken härlig paddling!
Magnifik utsikt!
Gott med Invignings-bubbel!
Solen tog. Fick hyffsat med färg på snoken. Mest vänster sida... :)

Jag har fortfarande inte slutat le. Nattpaddlingen hem var magisk!

Vill ut igen. Skall bara jobba lite först...

eriksjos sa...

Ser fint ut.

Lilla Blå sa...

Ja det var magiskt.... .Omöjligt att beskriva och bilderna ser nästan tråkiga ut i järmförelse med hur det var i verkligheten!

Mer bubbel till folket!