söndag 30 mars 2008

Vendelsö med Kungsbacka Paddelklubb

Efter en inbjudan från Inger i Kungsbacka paddelklubb befann jag, Aase och Katrin oss på väg söderut mot Frillesås för att möta 8 glada medpaddlisar. Rutten var något ändrad pga väderförhållandena, vinden nådde ca 12m/s så en snabb överfart Frillesås - Vendelsö kändes lämplig.
Överfarten var lite skumpig och motig, men ack så skön. Jag var så nöjd med att ha tagit fram min Lilla Blå ut vinteridet.Väl framme möttes vi av Ulf med den lilla traktorn som körde upp alla IKEA-påsar till huset och vi inkvarterade oss i det gemytliga vandrarhemmet. Alla blöta paddelkläder hängdes upp i torkrum och snart satt vi kring bordet för ett "välförtjänt" fika... Hur många termosar får man förresten ah på ett köksbord?......Efter fikat måste vi ju röra lite på oss och "Dansken" kallade. Vi hälsade på Felicia, Doris och tjejerna på vägen upp till kvarnen....Kvarnen med "innehåll" roade oss både med smak och fantastiska fotomöjligheter.Efter lite filosoferande var det så dags för historielektion och hemkunskap i källaren. Glada skratt blandades med tryffel, körsbär och lingon......
Kungsbacka hade ordnat tjälknöl och potatisgratäng med tillbehör, och ett och annat glas vin slank ner. Lagom mätta (eller lite mer) vann flickorna över pojkarna i "försten-i" och kokade oss al dente i badtunnan.Lite mer filosofiska diskussioner om Mongoliet, saltkokta mandlar, Tasmanien, Grekland och otaliga underfundigheter av Harald troppade en efter en av mot sänghalmen, och snarkningarna spred sig över Vendelsö....

Så bar det söndag morgon, och trots att vi inte stannade uppe till 02:00 så hade det blivit sommartid. Frukost, småpyssel och så stod Ulf redo med vagnen igen för transport ner till kajakerna.
Vinden hade ökat något och vi beslutade gemensamt om rutt som funkade för alla deltagare.
Vi fick dock bli lite flexibla på slutet med fika-placeringen då hamnen var ett gyttjebad utan like, så vi blöds in till Haralds veranda för lite mer bullar, mandelkaka och skorpor.
Tack Inger för att vi fick komma med ert härliga gäng! Jag har nästan kramp i magen efter gårkvällen och alla historier, associationer och kommentarer. Jag kommer garanterat med nästa år igen!

Kan konstatera efter ytterligare en gång i nya torrisen att jag gjort ett grymt bra val! Typhoon Racer är så mycket torris för pengarna!!!
Inga kommentarer: