måndag 17 mars 2008

En solig vårdag i kajak med ny torris

Söndag morgon.... flaggor och vimplar orkar knappt röra sig alls... Solen värmer från en klarblå himmel. Jag och Joakim startar strax efter 10 från Saltholmen. Det är en ljuvlig dag och det känns lyxigt att få krypa i kajaken.
Vi styr fören mot Asperös södra udde, glider igenom "kanalen" och följer västsidan av öarna ner mot Köpstadsö.

Vattenytan glimmar i solen, och det känns på kinderna att det är en fantastisk vårdag. Nere vid Lilla Mosskullen är det dags för lunch.
Vi kan inte motstå den helt folktomma Snobbrännan utan beger oss ut för att se horisonten. Det mulnar på lite, men vinden håller sig lugn och vi fortsätter hela vägen ut till Knappen där andra stoppet blir. Inser att min nya torris är grymt bra, inte för varm när man paddlar men behåller värmen när man går iland!
Efter fika tar vi oss söder om Rävholmen och Styrsö, och mellan Styrsö/Donsö upp mot Långholmen för en kort paus och då har solen kommit tillbaks. Sen slutspurten upp mot Saltholmen där vi landar 17:30.
En liten karta över dagens tur:En skön vårdag, och när man idag måndag vaknade till ett yrsnöväder så kändes gårdagen extra härlig!

2 kommentarer:

Björn Svensson sa...

Hej

"Inser att min nya torris är grymt bra". Vad är det för torris som du är nöjd med?

Ha det bra
// Björn S

Lilla Blå sa...

Hej Björn, Trevligt med långväga gäster på bloggen!

Min nya torris är en Typhoon Racer och det jag provat hittills är den grymt skön! Återkommer när jag rolltrollat runt en del med mer utförlig beskrivning.

/Lilla Blå