tisdag 1 januari 2008

Nyårsafton 2007

Förra årets sista dag började med strålande solsken och en klarblå himmel. En lätt vind i ryggen förde mig, Sara och Nils söderut från GKF mot Valö. En säl betraktade oss med konfunderad blick, och än mer förvånade var nog de flanörer på Donsö som såg oss paddla förbi.
Väl framme på Valö mötte oss Johan L, Helena & Martin, Pia & Erik, Patric, Peter och så Jonas som anslöt strax efter. Lite fysiskt arbete med att ta hand om sly och göra en korvgrillningsplats för lunchen (vid 16-tiden...) och det var visst mer än en pringles-låda som poppade....

Men så drog vi oss in i stora huset och slog oss ned i köket. Efter några glögg, varmäppeltjosan och lite mer glögg var vi redo att börja med maten.Flitigt pysslande gav en fantastisk buffé med ostpaj, tunnbrödslaxrullar, laxsnittar, jordärtskocks/palsternackssoppa, salami, oliver, lax, getost-med-honung-på-toast och inte minst den spännande avocado/linssalladen.....
Vi lät oss väl smaka och var rätt mätta då vi framåt 24-tiden kröp i varma kläder och gick ut för att beskåda de största fyrverkeriet jag någonsin sett. Från Onsala till Hisingen i klart väder var det tusentals fyrverkerier som briserade. 180 graders utsikt över kustremsan var magnifik!

Den lilla turen ute gav lite plats i magen för efterrätt från skåningarna, smaskens!! Så knatade vi hem mot Hultet och somnade gott i gosiga vintersäcken och med nya liggunderlaget. PÅ morgonkvisten var det fantastiskt ljus ute och en kort promenad gav ett starkt behov av kaffe, och strax återfanns flertalet kaffesugna i köket.Men så klart var det ett och annat spår kvar i köket efter nyårsmiddagen, men med gemensamma krafter, en gigantisk kastrull som ständigt kokade upp nytt diskvatten fick vi snart sitta ner och njuta av både kaffe och pannkakor.Turen hem tog lite längre tid då vi gick utanför Vrångö och mellan Styrsö/Donsö på grund av vinden, men det var en skön tur som rensade hjärnan och fick många nya ideér och tankar att korsa mitt sinne.Efter gårdagens lilla genomgång av nyårslöften funderade jag på hemvägen på vad 2008 kan föra med sig, och jag måste säga att starten var grymt bra! Håller kvar vid det jag sa igår och sannerligen har det infriats redan första dagen!

2008 ska jag helt enkelt LEVA MER !

Gott Nytt År alla där ute, och var rädda om er!

7 kommentarer:

eriksjos sa...

Javisst var det gott! Super!
och mer tid utomhus 2008!

piaf sa...

God fortsättning!
Vilka fina bilder du fick på all god mat och trevliga människor :D
Tack för ett superfint nyårsfirande!
2008 ska definitivt bli mer tid utomhus, leva mer och jobba mindre.
kram Pia

Patric sa...

Och man skall ju skärpa sig! :)
Och tacka för diskinsatserna!
Och paddla runt alterö med Lilla Danskan!
Och så vidare... :)

Godaste fortsättningarna på er!
-p-

Patric sa...

Jodå, det saknas ett G. :)

Lilla Blå sa...

Kul att ni kikade förbi!

Behåller nyårsturen i färskt minne som en bra start på året!

Kul att se innovativa ideér på er blogg också E&P ! Alltid kul med förnyelse!

/E

Patric sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Patric sa...

(Oj vad jag krånglar...)

På förekommen anledning: Lilla Danskan är en kajak.

:)