torsdag 13 maj 2010

4-5 april Påskpaddling

Påskdagen.... Efter en veckas semester med hemmapyssel, garderobsrensning, ommöblering och besök av mamsen blev paddelabstinensen för stor och det var dags för årets första tältningstur med kajak. Det blev ju även saltvattenspremiär för Bappelsinen, min nyfunne vapendragare i kolfiber.

Maggis och Olsson ville också ut...


Turen kom att gå i slapphetens tecken, med minsta möjliga energiinsats. Men efter ett halvårs frånvaro så var "sötsur" en välkommen bekant.

Strax efter att vi käkat klart lunchen i Frog Bay började det droppa, och vi fick en välkommen lååååång tältkoma. Mitt nya begagnade röda Staika (aka Jordgubben) uppfyllde sina plikter.

Men så lättade det lite och jag sökte mig ut i friska luften. Kollade att Bappelsinen mådde bra på stranden.....

...och eftersom det kom lätta snarkningar från det orange tältet gav jag mig ut på topptur. Nästan spegelblankt men genomgrått.

Det blev en tidig kväll och mycket bok/tidning/radio. Sovmorgon och lugn förmiddag annandag påsk, och sen lite förstärkning av energinivån innan återfärd mot Saltis.
Det blev en ny favorit som inköpts på GetOut, och samma finurliga "laga-i-påse"-konstruktion som Real med faktiskt godare! Inte alls så salt! Får återkomma när jag prövat de andra rätterna också.
Så packning igen...

Återfärden bjöd inga stora vågor direkt, Bappelsinen svarade på minsta kantring.

...och visst är det snygga färger ihop.....

Tillbaka kikade vi förbi segelbåten som parkerat lite ovanligt....


Så var vi hemma igen och knappt hade vi kommit upp så anlände även P&P och Erik&Pia som varit på Valö över påsk.


Väl hemma blev det torkning av tält, vädring av sovsäck, disk och skölj, och sen var jag redo för en ny vecka på jobbet.
En klart skön semestervecka!

Inga kommentarer: