söndag 7 juni 2009

6 juni: Fluffelifluffelifluff 10 mil vid en sjö!

Så blev det dags för nationaldagen och Tjejvättern. Maggis och jag åkte upp på fredagen ochmötte Kattis som anlänt strax innan. Lite hej och mors med Simon, och sen traskade vi in till centrum för att lokalisera oss inför loppet.

Lite shopping och hämta nummerlapp, byta starttid och sen tillbaks till huset. Middagen intogs hemma och sen var det pyamasdags. Hasse (en helig Birma) hade först problem med vart han skulle ta vägen med alla tjejer i huset, men det ordnade sig till slut...


Lördag....
Lite mulet på mnorgonkvisten, rejäl frukost hemma, och sen in till stan på cykel.Taggade som 17, pumpade däck och Dextropur i vattenflaskan.

Kontroll av det sista före start.....
Så gick starten, och vi hade på förhand bestämt att vi skulle ta det lugnt och stilla i början. Glada tillrop, kompat med lite regnstänk..... Ingen kan motstå ett fluffelifluffelifluff i en uppförsbacke!


Depåstopp 1, en lååååång kö till toa, och här insåg man att vi var amatörer. Naturligtvis ska man fixa sånt innan , eller uppsöka en buske utmed vägen. Inte som vi stå i kö en kvart till de gröna husen....


Makalöst fort gick de 10 milen, regnet slutade efter mördarbacken (3,5 mil) och sen var det fantastisk natur, vida slätter och rapsfält... Och efter 4 tim 2 min cykeltid gled jag över målmattorna. Mäkta stolt över vad som åstadkommits.

Stolta flickor med medaljer!


Alla klarade sig i mål på en tid långt under vad vi trodde innan. Stolta och nöjda strosade vi runt på mässan lite käkade maten som ingick i paketet, och sen drig vi hem för dusch och slappning. Lite champagne på förstukvisten och sen ner till pizzerian på hörnet. Ingen höjdarpizza, men vid det laget hade vi nog ätit vad som helst....
Bestämde oss för att hoppa utgång på lokal, och före 22 snarkades det i alla bäddar... till och med Hasse lät .....
Söndag.... Lugn morgon, frukost och sen en sväng på mässan igen. Lagom till att vi kom ner till parken ropades det ut att det var målgång för Halvvättern, och vi kom precis i tid att se de första komma i mål.Så hämtade vi våra pinaler, och styrde kosan söderut. På väg ut från Motala mötte vi massor av cyklister osm gjorde halva, och planerna började ta form för att själva köra Halva nästa år.

Bestämde oss för att strunta i motorvägen och färdades utmed Vättern på den gamla vägen, utmed sjökanten, med ljuvlig utsikt. Vid Vida Vättern tog vi paus för pytt i panna.


Neråt Gränna åkte vi genom tunnlar av lövträd.


och ett par timmar senare nådde vi Göteborg....Nu några dagar senare kan vi konstatera att vi klarade det galant. Inga krämpor, inte ens träningsvärk! Så nu letas det racer-cykel och planeras för 2010!
Tack Simon för sängplats, Hasse för goset, Maggan och Kattis för sällskapet och Thomas för goda råd dagen före loppet!

Inga kommentarer: