söndag 4 januari 2009

Nyårsafton 2008

Nyårsafton.... Förväntansfulla, påpälsade och ivriga att komma i vattnet samlades vi på Saltis onsdag förmiddag. Jag, Anna och Johan för att paddla ut och Maggan och Henrik för att ta skärgårdsbåten till Vrångö.


Foto: Johan L
Jag påpälsad och självlysande.... :o)

En seg motvind gjorde färden ut lite längre än vanligt, men humöret var på topp! (eller var det jordnätterna som gjorde det....?)
Anna och Johan vid fikapaus före Donsö huvudStrax före Valö kom Erik och Pia ifatt oss.


Ewa, Anna, Erik och Pia strax före Valö.Väl framme hade Maggan och Henrik tänt i kaminen och fixat. Lyxigt värre! Vi puttade in våra grejor och satte igång med eldningen. Tids nog blev det även korvgrillning, och trots minusgraderna satt vi ute länge och njöt.Erik, Pia och Helena (Foto: Johan L)Men så lockade nyårsmiddagen och vi drog oss upp mot stora huset för pyssel med mat. Johan bakade bröd och grillspett, pajet och revben värmdes, lax i långa banor och ostar ... ja det var massor av gott!
Maggan och Johan vid buffébordetMmmmmmmmmmmmmmm....Glada nyårsfirare håller värmen......


Timmarna gick och vi väntade på 12-slaget och ett nytt år.... Löften gavs och vi tänkte tillbaks på förra årets löften givna i samma rum....


Erik lånade min kamera och fångade stämningen strax före 00:00Foto: Johan L


12-slaget skålades in på trappan till fyrhuset, och en ridå av fyrverkerier var ett fantastiskt skådespel utmed hela kusten!

Då det blivit ännu kyligare intogs den superba desserten (vitchokladpannacotta med hallonsås, mums Pia !) i lillstugans sköna värme. Sen kroknade vi en efter en och kröp ner i sovsäckarna....

Vaknade dagen efter till strålande solsken! En ljuvlig morgon!Frulost intogs i söderläge om fyrhuset, och jag tror vi hade rekord i långfrukost....


Helena, Martin, Pia, Anna, Ewa, Johan, Maggan

Så var det dags för eldning igen, vi hade ju korv kvar från gårdagen...


Anna eldar...

Men söderläget var ju så mysigt så vi var tvungna att återvända för fika...Så kom kvällen..... och vi spanade efter Erik och Johan som tagit en tur till Tistlarna.


Sen dök de upp som prickar i fjärran.Och kvällen kröntes med Valösoppa i Lillstugan.

Foto: Henrik A
Något tidigare i säng, riktigt god sömn igen.... Det är nåt visst med frilufsliv.... :o)
Så var det fredag och dags att åka hem.... Kylan var lite ettrigare, men vinden inte fullt lika stark som varnats för. Vi lämnade kvar Erik och Pia på Valö för ytterligare en natt, och begav oss hemåt. Solen strålade från en klarblå himmel, och det var skönt trots de många minusgraderna.
I sundet mellan Styrsö och Donsö passerade färjan oss och Henrik fotade från båten.foto: Henrik A

Inne i hamnen vid Saltholmen hade isen lagt sig och Johan bröt en ränna in....

Foto: Johan L
Sammanfattningsvis..... :
Grym paddling, god mat, fantastisk atmosfär och underbara vänner!
Bättre blir det inte!
Jag säger bara.....
2009,
Jäääädrrrrarrrrr Anammmmaaaaaaa !!! :o)
Mer foton hos Erik & Pia och hos Henrik.

1 kommentar:

piaf sa...

Tack för en superb nyår!
Kram Pia