måndag 12 maj 2008

9-11 maj Valö, arbetshelg och vårpaddling

Fredag...... slutar vid lunch och tar mig ut till Saltis. Packar och lufsar runt och efter ett tag kommer Micke och vi styr nosarna söderut. Vädret är rätt ok.....


Vi håller styrfart.....och går en liten omväg för att få se horisont och västsidan av Vrångö.Den lilla vind som var lägger sig och det är helt makalöst vad still havet kan vara trots att vi är nästan helt ute vid sista ön.Vi är nyfikna på Tornö och Kungsö och rundar dem och får helt plötsligt sällskap av en säl... sen två.... sen tre och fyra.... Nyfikna rackare kretasr de kring oss och dyker upp här och var.
Till slut är det dags att styra in mot Valö och vi har sällskap av sälarna nästan hela vägen fram.
Vi inkvarterar oss i Hultet, byter om och knallar över till andra sidan ön där Aase och Björn sitter på klipporna. Thomas och Carina landar, och strax därefter även Maggan och Mona.
Micke och jag lufsar tillbaks till Hultet för att hämta middagsingredienserna. Horisonten färgas röd av en underbar solnedgång ..... och vi sitter i fyrhuset till efter midnatt.....


Vackert röd himmel var det kl 5 på morgonen också när vi gick upp för att pröva fiskelyckan i Hultetviken. Micke flugfiskade och jag använde kastflöte. Det var några öringar som var nyfikna, men vi lyckades inte få några till middagsbordet.


Frukosten avnjöts ute och detta är helt klart ett bra sätt att starta lördagen....

Framåt lördag lunch anlände Anders' vårpaddlare i samlad trupp, och överallt påbörjades arbetet....


.... det målades......


... snickrades brygga......och fejades i största allmänhet.Vinden lyste med sin frånvaro... och havet inbjöd till dopp för flera.


Och när man jobbat hårt krävs påfyllning av energi i form av mat, och kanske en och annan ädel dryck.

Så var det söndag och efter ytterligare städning och arbete var det tvunget med hemfärd. Jag Anna och Micke gav oss av vid 4-tiden med första mål Styrsö Bratten och glasspaus.Via Mosskullen och västsidan av Köpstadsö....


... kom vi strax efter 19 tillbaks till Saltis. Rödmosiga och salta av sol och hav, men ack så nöjda efter en fantastisk helg!
Citat att minnas:
- Var du inte rädd? Nej jag hade ju stödhjulen på.......
Tack alla för massor av skratt, goda smakprov och för att ni är dom underbara människor ni är!

1 kommentar:

Björn Svensson sa...

Hej

Kanon vackra bilder!