tisdag 26 maj 2009

24 maj: Cykel och surf



Drog direkt från Saltis ner till stugan för familjemys. Mycket god mat och samvaro.Söndagen var det dags att cykelträna, och turen gick gamla E6 till Anders H:s sommarhus för att kolla in surfen. Några mil i tramporna, beskådande av skön surf från stranden, gott kaffe och bulle på familjen H:s veranda... ja en bra söndag helt enkelt.

Solopaddling till grodviken .... och sen med sällis...

På onsdagseftermiddagen regnade det så smått och när jag kom ut till Saltis så ökade det.... Tog mitt pick o pack in i segelhallen och packade kajaken där, och när jag sjösatte skingrades molnen för att efter några minuter släppa igenom en glimrande sol. Solopaddlade ut i södra och njöt att ha 4 lediga dagar framför mig.



Styrde fören mot Grodviken och satte upp Fortet, packade upp för middag och frukost (just in case) och gick en runda på ön. Hälsade på några får, samlade lite ved och lagom när jag kröp in i tältet för att laga mat i absiden kom regnet.



Efter maten blev det kaffe, godis och korsord. Lyssnade på radio och hade det sååå gott! Ibland är det skönt med solopaddling!



Hade sällskap av en pratsugen strandskata med make....
Mitt i regnet kom den varma solen fram igen, och bildade en vacker regnbåge.



Vaknade av att solen sken skönt mot tältduken, käkade frukost, pysslade lite och så framåt lunch fick jag sällskap av Anna, Per, Maggan och Anders O.



Efter lunch och kaffe blev några lek o plask-sugna.....



och snart låg kajaker upp och ner, flottörer användes flitigt, rollar i ett otal varianter övades och några var frivilliga till att vara publik på stranden på en filt....


Efter så mycket lek o plask, en tur runt närmaste ön och vedsamlande blev hungern påtaglig, och det var dags för middag.


Några ö-bor kom förbi och hälsade.....



Middagen blev som vanligt utsökt....

Väderprognosen för fredagen var lite småtråkig så några valde direkt hem och andra bonustur.

En lagom blandning av solopaddling och trevligt sällskap. Kul att ni hittade ut!

måndag 25 maj 2009

18 maj: Vintern sopas ut på Saltholmen



Måndag kväll, samling på Saltis för att sopa ut vintern.
Det fejades och sopades, skurades och spikades ställ.

Nu är det definitivt vår!

söndag 10 maj 2009

10 maj: Hisingen Runt... på 2 hjul !!!!



Så har vi då gjort det för första gången!.... Tävlat i cykel.

Ett spontant infall (tack Maggan för idén) fick oss att kliva ur sängen strax efter 6 på söndagsmorgonen, packa matsäckskorg och putta upp cykeln på hållaren på bilen. Hämtade Maggis vid halv åtta, och som av en superplanerad timing (fast det var ren tur) körde vi in på parkeringen nästan samma minut alla tre bilar. Anders O och Kenneth norrifrån.

Hämtade nummerlapp och fikade sen oss i form (är ju en inbiten fikapaddlare...) Starten gick några minuter över 10 och så låg 55km framför oss.

Otrolig natur, rätt mycket vind, backar upp och ned, supergoda kardemummabullar, trevliga funktionärer, fantastiskt sällskap och strålande solsken.

Så kom vi i mål, fick medalj och en välförtjänt pastasallad. Väldans kul och vi letar redan nästa tävling!

Nu är det 4 veckor kvar till loppet nära en stor sjö!

Tack vänner för idag, jädrrrrarrrrr anamma vad vi är bra!

söndag 3 maj 2009

Den gamle vid havet....



Den gamle vid havet har lämnat oss.
R. Karlsson 13 maj 1925 - 3 maj 2009

Valborg 2009

Valborgsmässoafton 2009. Johan och Anders ville fira detta med horisont-vy, så samlades på Saltis för att packa.



Vädret var underbart med över 20 grader sent på eftermiddagen. Fanns inte ens en tillstymmelse till vind, alldeles spegelblankt.



Norr om Rivö, följde inloppet norr om Brännö. Solen sänkte sig, någon enstaka krusning smyckade vattnet....





Norr om Galterö .....
Så kom vi fram till Trinda Brunskär, lokaliserade en liiiiten gräsplätt för mitt nya Bergans Kompakt Light. Anders valde klipptältning.... Johan likaså.
Så blev det tältinvigningsskumpa och middag i månsken, marshall istället för lägereld. Johan som skulle upp tidigt nästa dag för paddling till Norra skärgården och Pater Noster la sig tidigt, men Anders och jag löste ett och annat världsproblem. Ja vi tog visst en whisky också... eller var det två?
Fredag morgon, frukost.....
Johan fick lång frukost med så ringde Peter och var på väg och Johan packade raskt det sista för att paddla ifatt Peter mot Norra skärgården.

Jag och Anders hade ett späckat schema med att .... slappa, sola, koppla av, gå runt ön (tog 8 minuter) vila lite, luncha, fika, softa och sen ta det lite lugnt....

Efter Peters tankar kring god mat i fält publiceras här fredagens lunch.

Lägerplatsen hade en ljuvlig vy över horisont och Vinga.

Så gick eftermiddagen och det blev dags att dra sig hemåt. Vi planerade att ta det lugnt hemåt, käka middag på ett bra ställe och sen mörkerpaddla. Vi hade då ingen aning om vad som väntade oss......

Kollade in Tanneskär för kommande tältnätter med TP ...

I Lugnet sänkte sig och vi bärjade känna att denna turen nog var på väg att bli riktigt skön....

Hungriga gled vi iland på Smögholmen, fascinerade av Ostronens vattensprutande. Solen sänkte sig och det blev allt mer tyst och båtfritt...

Med helt spegelblank vattenyta paddlade vi över mot fastlandet söder om Önnered, genom kanalen och upp förbi Fiskebäck. Ofattbart stilla, stjärnklart med måne.... Lanternorna lyste klart och vi var mållösa av förundran .... Omöjligt att med ord beskriva paddlingen.....

Landade på Saltis fram emot 00:30. Lite småfrusna då temperaturen sjunkit drastiskt efter midnatt. Packade ihop och med rosiga kinder, saltstänkt näsa och ett leende på läpparna drog vi oss hemåt.
Tacksam för upplevelsen, bevarar den i minnet länge.